Sådan laver du din egen hjemmeside

Kategorier Hverdagen

Der kan være mange grunde til at få en hjemmeside. Det kan være, at du har noget, som du gerne vil dele med verden, eller måske åbner du en ny virksomhed.

SPONSORERET

Det behøver ikke koste mange penge at få en hjemmeside. Vi er vant til, at vi skal hyre nogle til at designe den og opsætte den. Men faktisk kan du gøre det mest selv.

Selvom du starter en virksomhed, så er det ikke uprofessionelt, at du har opsat din egen hjemmeside. For de fleste vil det bedst kunne betale sig, at de finder ud af, hvad de skal sælge, og hvordan de sælger det, inden de bruger en masse penge. Vi vil anbefale dig, at du starter billigt, og så kan du altid bygge på.

Du kan altid få en dyrere hjemmeside, når du er længere fremme i processen. Ofte hvis du starter med en ny hjemmeside, er det også svært at vide, hvad du egentlig gerne vil have, at den skal indeholde. Her er det langt bedre at starte i det små og bygge på.

Når du skal låne penge, så er det i hvert fald ikke til din hjemmeside. Som nystartet virksomhed er der mange andre ting, som giver mere mening at bruge sine penge på. F.eks. computer.

Hosting & domæne

Det allerførste, du skal gøre, når du skal i gang med en hjemmeside, er, at du skal købe et domæne og hosting. I Danmark er det DK-Hostmaster, som står for alle domæner. Men du køber domænet samme sted, hvor du køber hosting.

Hosting er der, hvor du har selve hjemmesidens indhold, hvor domænet blot er selve adressen på dit domæne. På den måde kan folk finde din hjemmeside.

Der er en række udbydere på det danske marked, når det kommer til hosting. Det er relativt billigt og koster typisk under 300 kr. om året.

LÆS OGSÅ: Studietur til Berlin – Dette gjorde vi 

Vælg CMS

Efter hosting og domæne skal du nu vælge, hvad du vil have på dit domæne. For at du kan få en hjemmeside, skal du have et CMS, som står for content management system. I gamle dage ville du have kodet hele din hjemmeside selv i html, men det anbefaler vi ikke, at du går i krig med.

Et CMS som WordPress giver dig mulighed for hurtigt at komme i gang. Fordelen er også her, at det er let og hurtigt at oprette nye sider og indlæg. Hvis du benytter Google Analytics, så skal du kun indsætte koden en gang og ikke på samtlige sider.

Til hjemmeside og blog anbefaler vi, at du vælger WordPress.

Find et template tema

Alle WordPress hjemmesider har allerede et tema installeret, da WordPress har en række gratis templates, som du kan bruge. De er dog ikke særlig flotte, så vi vil anbefale dig, at du køber et. Det koster mellem 300-600 kr. alt efter tema.

Der er mange forskellige sider, som sælger flotte temaer. Det vigtigste er, at du finder et, som du godt kan lide, og så sætter du det op.

Det er relativt let at sætte det op, da de fleste temaer har guides til, hvordan du gør.

For under 1000 kr. kan du komme i gang med din nye hjemmeside.