Kompetence, kronologisk eller funktionsopdelt CV – hvad skal du vælge?

Kategorier Job

Fordelen ved at vælge kompetence CV er, at du indleder dit CV med at fremhæve de kompetencer, som der er efterspurgt i stillingsopslaget.

Kompetence CV og funktionsopdelt CV er to ord for det samme CV.

Min erfaring viser, at når du indleder dit CV med at fremhæve de kompetencer og kvalifikationer, som er efterspurgt i stillingsopslaget, vil du blive sorteret over i den bunke, som arbejdsgiveren vælger at gå videre med og som derfor bliver læst igen.

Arbejdsgiveren kan hurtigt matche dine kompetencer op mod de krav, som er stillet.

De rekrutteringsansvarlige foretrækker at du har valgt det kronologiske CV, hvor du under hver stilling udfylder arbejdsopgaver og resultater. Begrundelsen er, at ansættelsessted, niveau og arbejdsopgaver er matchet rigtigt sammen.

Til forskel fra ved valg af et kompetence CV, hvor hvis det er udarbejdet efter forskrifterne er ansættelsessted, resultater og arbejdsopgaver skilt ad. Det gør det svært for læseren at få helt hold på, hvor dyb din erfaring er.

LÆS OGSÅ: Jobsøgning og de sociale medier

Hos JobMaker har vi udviklet en metode, som kort kan beskrives, som en sammenskrivning af kompetence og kronologisk CV. Det bedste fra de to skabeloner er blevet til et individuelt design CV.