Jobsøgning og de sociale medier

Kategorier Job

LinkedIn er et elektronisk CV. Det betyder, at du hurtigt kan orientere dig om, hvilken uddannelse og erhvervsforløb en navngiven person har. Det kan være nyttigt, hvis du skal til jobsamtale, at du på forhånd har dannet dig et indtryk af arbejdsgiveren.

Du kan også tjekke op på, hvem der fik jobbet. Du søger på arbejdspladsen og de der har en LinkedIn-profil kommer frem.

LinkedIn har også en netværksfunktion. Den betyder, at I nogle stykker kan gå sammen og, uden at andre kan læse med, diskutere forskellige emner.

Jobopslag på LinkedIn

På LinkedIn slås der stillinger op. Det er mit indtryk, at de fleste stillinger slås op i netværksgrupperne. Det sker oftest på den måde, at en arbejdsgiver spørger ud i netværket eller der linkes direkte til stillingsopslaget.

Bliv nr. 1 på linkedIn

Det er altid rart at blive fundet på LinkedIn af andre end lige dem du kender. For at komme højt op i en søgning er det vigtigt:

  • Profilen er udfyldt 100%
  • Din headline indeholder de 5 vigtigste søgeord, som du kunne tænkes at blive fundet på. De 5 søgeord skal gå igen og igen ned gennem din profil. Særligt vigtigt er det at de optræder i felterne:
  • Summary
  • Specialties
  • Interests
  • Ord der hjælper dig op i søgningen er specialist og ekspert, som ikke tæller med i søgeord, men som LinkedIn godt kan lide du bruger.
  • Det kan godt betale sig at have en profil på både dansk og engelsk, på den måde dobler du dine søgeord.
  • Antallet af anbefalinger belønner LinkedIn også
  • Hvis du gerne vil findes af en med en betalingsløsning, så er et fyldestgørende CV en god løsning.
  • Se, hvad LinkedIn selv anbefaler her! http://learn.linkedin.com/

Headhunterne på LinkedIn

Headhunterne er aktive på LinkedIn og de benytter netværket til at finde frem til, hvem der sidder i hvilke stillinger rundt omkring.

Anbefaling

En af funktionerne går ud på, at du kan anbefale andre og du kan selv blive anbefalet. Det er rigtigt godt, hvis du kan få en anbefaling af din tidligere chef. Takker din chef nej, skal du ikke fortvivle.

LÆS OGSÅ: Derfor får du ikke drømmejobbet del 1

Der er rigtig mange chefer, der siger nej til at anbefale deres medarbejdere på LinkedIn. Lysten og motivationen til at benytte LinkedIn’s anbefalingsværktøj modnes i takt med, at ledere og medarbejdere oplever på egen krop, at de har hjælp behov, i deres egen jobsøgning.

Jobsøgning og LinkedIn

Husk at holde din LinkedIn-profil opdateret. De oplysninger, du skriver på dit elektroniske CV skal være i overensstemmelse med din LinkedIn profil. Det er vigtigt, at der er et billede af dig og det er vigtigt, at det afbilleder dig i en professionel sammenhæng.

Hjælp før du selv får brug for hjælp

Mange forstår først, når de mister deres job, hvor vigtig LinkedIn er. Det er svært at få andre til at hjælpe dig jobmæssigt, hvis du aldrig selv har ydet en indsats. Så et godt råd er at pleje dine kontakter – hjælp også den der midlertidigt is between to jobs.