Dette skal du huske, når du skal have nyt tag

Kategorier Hus

Den største enkeltstående udgift, når vi taler renovering af huset, er udskiftning af taget. Men som alt andet, har taget en levetid, der naturligvis er afhængig af vind og vejr og ikke mindst, hvor godt det er blevet vedligeholdt.

Det er ikke ligefrem billigt at få skiftet taget. Derfor kan du med fordel tjekke dine muligheder for at låne lidt penge til det.

Tagets levetid kan forlænges betragtelig ved regelmæssig vedligeholdelse, men der findes alligevel en tommefingerregel for, hvor lang tid et tag holder. Bølge- og skifereternittag typisk 35-45 år, mens et tegltag holder ca. 60-70 år.

Har du valgt at udskifte taget, skal du først vælge hvilken tagtype du ønsker. De fleste vælger et tag der er magen til det gamle, da det oftest vil passe huset bedst. Har du eternittag og godt kunne tænke dig det noget dyrere og tungere tegltag, skal du først undersøge, om husets konstruktion kan bære dette.

LÆS OGSÅ Historien bag min første virksomhed

Det næste du skal overveje er, om der skal foretages yderligere renoveringer/forbedringer i forbindelse med tagudskiftningen. Mange vælger at efterisolere loftet, da det er meget lettere og derfor billigere, når det gamle tag er fjernet.

Det anbefales, at have mindst 400 mm isolering på loftet. Er tagrender og nedløbsrør lige så gamle som taget, kan det også være en god idé at udskifte disse, også af æstetiske grunde. Derudover kan man overveje at udskifte sternbrædder, vindskeder og gavlbeklædninger.

LÆS OGSÅ Det er forår og bilen skal have en tur

Når du kender dine ønsker i forbindelse med udskiftning af taget, skal du indhente tilbud. Mange vælger at få flere forskellige tilbud fra tømrere fra et stort geografisk område, oftest også fra andre landsdele, men det er naturligvis også vigtigt, at du giver opgaven, til en håndværker du har tillid til.

Men ved så stor en udgift, vil mange vælge det billigste tilbud, men sørg for at få alt skrevet ned og husk, at hver gang du beder om noget ekstra, koster det ekstra.