Derfor får du ikke drømmejobbet del 2

Kategorier Job

Her kommer anden del med grundene til, hvorfor man ikke får drømmejobbet.

Underspiller den faglige udfordring i stillingen

Nogle mennesker har den tilgang til nye opgaver. ”Hvor svært kan det være”. De kan ufrivilligt enten fremstå ureflekteret eller urealistisk overkvalificeret. Det kan godt betale sig, at være forberedt på, at fortælle, hvordan og hvor lang tid, du skal bruge på at tilegne dig nye opgaver.

Hovedperson i en crazy komedie

Der er en stor gruppe af specialister, som har rigtig svært ved at tage HR’s interviewspørgsmål og test alvorlig. For dem må de resultater, som de har præsteret vægte tungere end svaret på et tåbelige spørgsmål. Eks. fortæl hvilket dyr, du syntes, du mest ligner og andre spørgsmål af samme underfundige skuffe. Spørgsmålet får dem til at opleve sig selv som hovedperson i en crazy komedie. Det bedste råd her er, at opsøge en karriererådgiver, som kan hjælpe med at knække koden til HR’s personligheds test og få sat ord på din sociale intelligens.

Illoyal overfor tidligere arbejdsgiver

Det er ikke altid, sådan at et ansættelsesforhold ophører i fryd og gammen. Særligt her under finanskrisen har der flydt en del blod og nogle arbejdspladser har været præget af et dårligt arbejdsmiljø. Uretfærdigt og urimelig opsigelse eller arbejdsforhold.

Kan få nogen til at blive meget vrede på, deres chef. Det er ok at fortælle, hvad du har oplevet. Det er ikke ok at fortælle, hvad du syntes om din tidligere chef. Du skal slet ikke fortælle, hvad du syntes han eller hun burde have gjort.

Her har jeg haft listet forskellige årsager til, hvorfor nogen oplever at de ikke får bidt sig fast til jobsamtalen og igen og igen får afslag. Det er psykisk meget hårdt at gå til jobsamtale. Et afslag opleves meget svære efter en stribe jobsamtaler end efter at have sendt en ansøgning.

Hvornår du falder indenfor gruppen af jobsøgende, der har en udfordring med jobsamtalerne, som er alvorligt og som der bør tages hånd om, er når du når op over 7 jobsamtaler, som du har fået afslag på. Du skal ikke medregne jobsamtaler på uopfordrede ansøgninger med mindre, der har været et realt job i sigte.